fredag 31 oktober 2008

Snart kommer renen...

Det är inte tomten jag tänker på. Varje år beställer vi en hel ren från Lennart Blindh i Funäsdalen. Ett par av styckningsdelarna är svårare än andra att hitta recept till. Inspirerad av min syster (hon med Taffel) komponerade jag ett recept till tunnbrinagan till förra året ren.
Naturligtvis kan du laga rätten på annan vild bringa också. De små spjällen som skurits ut serverade jag till och barnen var nog mer förtjusta i dem än i rullen.
Pensla spjällen med en blandning av soja, olja och lite honung och stek i ca 20 minuter i 200 grader. Detta gjorde jag medan rullen vilade i folie. Då fick även klyftpotatisen lite färg, den fick nämligen först stå inne i 30 minuter tillsammans med rullen.
Mängden sichuanpeppar beror helt och hållet på kvalitetet. Om du får tag i en riktigt stark får du skära ner på doserna. Rosta alltid sichuanpeppar i torr panna tills den doftar innan du använder den.

Två systrars renrulle
500-800 g tunnbringa från ren med ben
300 g renfärs
Kryddblandning:
2 tsk torkad timjan eller en liten näve färska repade blad
2 tsk flingsalt
1 msk rostad stött sichuanpeppar
Kryddning till färsen:
1/2 dl friterad schalottenlök elelr dansk rostad lök (finns på asiatiska affärer)
1/2 dl torkad blandsvamp
1 msk ljust muscovadosocker
1 tsk salt
2 tsk rostad stött sichuanpeppar
2 tsk rivet apelsinskal
1/2 - 1 tsk chilipasta
Blötlägg svampen i ljummet vatten 20 minuter. Fräs den i lite smör så att smakerna lockas fram. Bena ur bringan och lägg köttet som en sockerkaksbotten i en rulltårta. Klappa in kryddblandningen. Blanda alla ingredienser till färsen och bre den på brungan som sylt i rulltårta. Rulla i hop till en jämn rulle och bind om med bindgarn.
Bryn rullen runt om och låt vila ett tag. Rullen går bra att förbereda dagen innan den serveras så gottar smakerna till sig riktigt.
Stek rullen i ugn 175°C i 1 timme och 1 kvart. Låt vila insvept i folie ca 15 minuter Skär upp i tunna skivor.

Servera med klyftpotatis, chutney och en kålsallad med rödkål, rödlök, blodapelsin, pumpakärnor och hackad koriander. Till detta kan du göra en sås med viltfond och lite grädde smaksatt med en gnutta mese.

torsdag 30 oktober 2008

London tavla med rolig historia


















Den har Londontavlan fick Henrik arva efter sin Farfar och den ska fa hanga i sommarhuset nar det blir fardigt. Farfar Gosta var en rolig man som alltid hade manga historier att beratta om sitt langa liv, som till exempel hur den har tavlan kom mycket val till anvandning i hans sommarhus nan gang pa 40-talet. Huset som han ritade och byggde i Frosakull byggdes dels storre an bygglovet tillat, dessutom med en valdigt liten taklutning som byggnadsnamnden inte ville godanna. Det med ratta, men de hade ju att gora med en stadsarkitekt och civilingenjor som ansag sig veta battre.... Nar namnden kom ut pa platsbesok, upptacktes detta, och det blev ett jakla liv! INTE EN SPIK TILL sa dom. Koket (utan matplats) och vardagsrummet var da tva separata rum men Gosta ville ha en baroppning mellan rummen for att slippa ga ut i regnet med mat och porslin nar det skulle serveras mat. Darfor tog dom upp ett hal i vaggen och satte den for andamalet inkopta Londontavlan pa en staltrad, sa man kunde skjuta den fram och tillbaka for att dolja halet. Nar huset sen var besiktigat och klart tog man upp ytterliggare ett hal under bardisken som funkade som kryp-/ryggskotts-passage (!) mellan rummen.
Kanske vi kommer behova tavlan for ett liknande andamal en dag!

Favoritformgivare - del 7





Tillbaka hem men vi delar äran av denna gigant med Österrike. I vårt område är inte frågan om man har en Josef Frankkretong i vardagsrumsförnstret utan vilken? Och visst har även vi fallit för han otroliga organiska mönster som ritades samtidigt som våra hus byggdes. Vårt val föll på Aralia men jag måste säga att jag tycker att det är hugget som stucket, de är fantastiska allihop. Såg ni förresten i Mamma Mia filmen när Meryl Streep går och sjunger om hur svårt det är att få det hela gå ihop och alla lakan (eller om det ska föreställa dukar) i tvätten är tyger från Svenskt tenn, inte konstigt om det är lite skralt i kassan. Jag tänkte säga att sedna har vi inget mer från denna exklusiva butik efter att vi spacklade över våra älskade tapet Söndagsmorgon vid tillbyggnaden. Men när jag står här ser jag vår taklampa som är som ett litet fyrverkeri (jag tror den ritades till Wennergrenscenter som hursomhelst har en helt fantstiskt inredd konferensvåning) och så fick vi en Vänskapsknuten av Magnus klass på sommaravslutningen. Tack så mycket,den lyser upp vår öpnna spis så fint nu i höstmörkret. Bilderna har jag tagit från Svenskt tenns hemsida. För dig som inte drabbats av finanskrisen kan jag upplysa om att de öppnat webshop, själv tänker jag hålla mig därifrån ett par år.

onsdag 29 oktober 2008

Allhelgonahelg


Äntligen lite ledighet! Hösten har varit lång och tung (men inte grå) med täta förkylningar. Nu skulle det bära av av till Lund för att hälsa på våra goda vänner Zimmerdahls. Tyvärr har Fredrik blivit sjuk men man kan ändå hälsa på. Läs repotaget (och missa inte bilderna) om deras vackra lägenhet i Aftonbladet. Vi får klä ut oss till grönsaker (bilden från Majas trädgård i Sofiero), och roa oss härhemma!

tisdag 28 oktober 2008

Utmanade


Vi har blivt utmanade och ska berätta 7 saker om oss själva. Malin får berätta tre, Helena tre och så får vi ta en gemensam. Sedan får vi se om vi hittar sju att skicka vidare till ;-)


1) Malin - Jag har en svaghet för vinägerchips, så Helena måste alltid köpa med sig sådana från London när hon kommer på besök.



2) Malin - Varje gång jag får en baby tänker jag hua, aldrig mer. men efter 5-6 år blir jag sugen igen. Därför har jag 4 barn med 18 år mellan yngsta och äldsta. Näst gång är jag nog för gammal;-)


3) Malin - Jag har en dold talang i att anordna staffettert till barnkalas, på den här sidan finns många tips http://www.lekarkivet.se/lek_temp.php?pageid=1&kat=st


4) Helena - Traffade nyligen Joan Collins (med ung akta man) pa Selfridges varuhus i London. Vi var bada dar pa "personal shopping" (femarig brollopspresent fran min man) - men sa klart med helt olika budget - Joan kopte ett par ursnygga silvriga Jimmy Choo skor som hon skulle anvanda vid nagot "red carpet event"! Sjalv kopte jag som vanligt anvandbara bekvama klader for jobb och hemma. Men dom var ju fina. Sa trist man ar!


5) Helena - Jag ar fodd och uppvuxen i Vellinge. Har bott i Lund, Malmo och Stockholm. Bor och arbetar sedan sju ar tillbaka i London.


6) Helena - Ar allvarligt beroende av kaffe. Har nyligen borjat "vaga upp" mitt kaffedrickande med en kopp gront te om dagen. Gor det nagon skillnad?


7) Malin och Helena - Vi lärde känna varandra sommaren 1996 när Helena och Henrik kom och seglade med Malin och Magnus.


Vi utmanar:








...

Längtar till ledighet, sol och bad...




Tänk att få flyta i väg på kanotsäng eller bara bygga sandslott en vecka eller två... den underbara sängen kommer från Okooko Nya Zealand (där är det väl sommar nu?) och inspiration till dina sandslottsbyggen hittar du på Sandology.

måndag 27 oktober 2008

Uppdatering fran bygget - Dagens bilder



















Idag var det Magnus (Malins blivande!) tur att aka ut till tomterna for att traffa byggaren och planera deras husbygge. Tidplanen later lovande tycker jag, om ett par veckor kanske Malin kan borja uppdatera bloggen med blider pa deras grund. Jag hoppas i alla fall att vi kan vara dar ute samtidigt nasta sommar!
Och sa fick vi uppdatering med bilder fran vart hus ocksa. Nu har dom lagt isolering i vaggarna, och en andra gang i taket eftersom det kom for lite isolering med husleveransen (men det loste dom fint). Tycker det ser misstanksamt stadat ut i Storstugan - ska ni ha fest eller? Andra bilden ar fran sovlangan och nu kan vi tydligt se hur stora (eller sma) rummen dar kommer bli. Dar ska vi ha lekrum/gastrum, sovrum till barnen, badrum, arbetsrum och vart sovrum. Och dessutom tva sovloft - ett ovanfor lekrummet och ett ovanfor badrummet.
Om ni tycker det ser lite konstigt ut med den stora stenen utanfor verandan sa tycker vi det ocksa, den skulle nog sprangts bort till viss del. Hoppas pa att i alla fall barnen kommer gilla att klattra dar, och vi har ju anda jattefin utsikt fran bade verandan och terrassen. Ja ja vi far se hur det gar med stenen. Efter att ha sprangt bort 600 kubikmeter sten pa tomten redan, sa att huset fick ligga dar det ligger, sa kanns det tufft att borja spranga igen.
Sist men inte minst en bild pa mina fina fonster som jag ar sa glad for. Tack byggaren for tipset! Och tack till Magnus for uppdateringen!

Favoritformgivare - del 6



Men nu bär det av över pölen och till paret Eames. På deras röda stolar med eiffeltornsben gjorde jag av med en hel årsbonus under den glada IT-yran (dvs en hel del;-) men så har jag också urtjusiga skal i glasgiber istället för de nytillverkade i plast. Jag har hört att de börjat nytillverkas enligt någon ny metod även i glasfiber men har ej sett var (den gamla metioden var visst varken hälsosam eller miljövänligt). Hängare har jag gått och varit lite småsugen på ganska länge, vi får väl se, men jag tror det blir mer trä än plast i sommarhuset. Interiörbilden är från paret Eames hus och den hittade jag på en Eichler networks som presenterar en hel del andra läckra skapelser i stål.

söndag 26 oktober 2008

Tillbyggnaden snart klar

Nu ska bra grunden putsas och sedan ska det gjutas en trappa till glasdörren. Invändigt är det bara hyllor till vår arbetsplats och yngsta sonens leksaker som saknas. Skönt för snart drar det igång på landet. Magnus ska träffa snickaren i morgon för att gå igenom detaljerna. Är det inte det ena så är det det andra sa flickan till påven...

lördag 25 oktober 2008

Halloween


























Idag har vi haft sa harligt host-vader har i London, lite kyligt men soligt!
Jag gar har och funderar pa hur vi ska inreda var glasveranda. Nu nar jag sett den i verkligheten och den kandes mycket storre an jag hade forestallt mig sa tal det att fundera pa hur vi ska utnyttja den pa basta satt. Tanken var att vi skulle ha nagonstans att sitta och ata nar det regnar och vi inte kan anvanda var terrass. Men nar jag var dar kandes glasverandan sa himla mysig att jag tror vi kommer sitta dar mycket oftare, speciellt sadana har hostdagar. Pa kvallarna nar solen gar ner och nar det ar morkt ute med lite levande ljus. Om nagon har tips pa var man kan hitta bilder med tips pa inredning till verandor sa sag till. Hur som helst, nar jag surfade runt lite hittade jag dom har roliga Halloween-bilderna med lite kul ideer pa dekorationer (Marth Stewart)! Nasta fredag ska min son ut och skrammas med sina kompisar sa jag maste fixa nan laskig kostym innan dess. Ideer?

Jordnötspaj med mjölkcholkadmousse


Här kommer en paj som garanterat ser till att du undviker risken att falla ur. Pajen är inspirerad av Rose Berenbaum och har förut varit publicerast på Taffel. Kombinationen jordnöt och mjölkchoklad är barnsligt god.
Jordnötspaj med mjölkchokladmousse
Tid: ca 1 timme + kylning
½ burk (200 g) jordnötssmör
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
½ dl råsocker
Mjölkchokladmousse:
125 g mjölkchoklad
50 g mörkchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör pajskalet i god tid. Blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform. Ställ i kylen att stelna minst 30 minuter.
Grädda i 5 minuter i 200°C sänk till 150°C och grädda i ytterligare 15 minuter tills pajbottnen är ljusbrun och knaprig.
Smält chokladen i vattenbad, låt svalna något innan du rör ner äggulorna en i taget. Vispa grädden med vaniljsockret till ett mjukt skum.
Vänd ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladsmassan i grädden. Vänd runt försiktigt i.
Fyll det avsvalnade pajskalet och låt stå minst ett par timmar, gärna över natten före servering.

fredag 24 oktober 2008

Låt den rätte komma in




Biopremiär idag. Boken är helt fantastisk (finns nu i pocket, 35 spänn på Bokus), välskriven, spännande, läskig och ömsint. Vi ser parken där många av händelserna utspelar sig från köksfönstret, hua!

torsdag 23 oktober 2008

Favoritformgivare - del 5







Tillbaka till Danmark och Verner Panton. Det är bara att titta och njut! Vilka former, vilka färger vilken leklusta! Vi äger en orange gnurgla och sedan har jag länge sugit på en flowerpotlampa men har inte kommit till skott. 1997 såg jag Living tree till ett helt överkomligt pris på Antikmässan, men det var forfarande på tok för mycket pengar men tänk om... Då kunde jag legat i mitt träd och fantiserat varje kväll.

onsdag 22 oktober 2008

Antligen en spislosning!
































Nu tror jag vi, eller rattare sagt var arkitekt, lost problemet med spisval, vilket blivit lite av en foljetong. Sa, istallet for en liten fjuttig staende 'snurretopp' blir det nog nu en helmurad harlig spis liknande den pa bilden har ovan. Tack vare den geniala losningen med glas at bada hall kan man se igenom den och den kan sta placerad mitt i rummet och darmed ocksa avdela kok och uppehallsdelen. Tank ibland blir man sa glad nar man hittar nagot som man inte ens trodde fanns. Denna modellen heter Supra insats - Univers 583N. Ja, en san far det helt enkelt bli! Nu maste vi bara hitta en duktig murare.

Höstmåne

Magnus fotade månen en sen kväll med ett vanligt teleobjektiv, häftigt va!

Indiska lammfärsbullar

5 hg lammfärs
1 finhackad gul lök
1 dl finmald mandel
1/2 dl hackad mynta
1/2 dl hackad koriander
1 msk garam masala (se tidigare inlägg)
2 tsk havssalt
1/2 tsk sambal olek
1 ägg
Blanda samman färsen och stek ganska stora köttbullar tills de fått färg runt om.
Koka en tomatsås på:
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin (stött)
1 tsk fänkålsfrö (stött)
1 burk passerade tomater
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
Lägg i bullarna i såsen och koka dem till de är svagt rosa i mitten ca 15 minuter. Servera med chutney och ris.

tisdag 21 oktober 2008

Boktips



Jag håller nu på att läser Linda Skugges bok "Ett tal till min systers bröllop", skitkul och tänkvärd. Köp den på Bokus för 36 kronor.
När jag själv gick på universitet som småbarnsmamma satt en väninna till mig i jämställdhetsutskottet (hon hade tre barn). En av de yngre medlemmarna sa under ett möte:


-Ja för oss som är födda på sjuttiotalet är ju det är med jämställdhet inget problem men det är väl annorlunda för er (som är födda typ 58-65).

-Lilla flicka, svarde min väninna, det handlar inte om ålder det handlar om erfarenhet. Kom igen när du har tre barn och säg att ditt jobb är lika viktigt som hans.

Enligt Skugges bok har även kvinnor födda på sjuttiotalet vissa problem med detta... Heja åttitalisterna, där har vi våra egna döttrar! Stå på er flickor annars gör någon annan det;-)
Nu är det inte bara jämställdheten i småbarnsåren Skugge ger sig på utan även snobbiga östyermalmskärringar och gubbar, politiskt korrekta väninnor m.fl. Jag läste ett stycke högt för min sambo och visst drog han på smilbanden, återstå att se om han läser boken.

måndag 20 oktober 2008

Uppdatering fran bygget - forsta bilden pa glasverandan


















Antligen har jag sett vart hus med egna ogon, och det var fantastiskt att se! Och det var en kul overraskning att glas-verandan ocksa kommit upp, den hade vi inte sett bilder pa innan. Har ser ni ena langan av huset med verandan, verandan i narbild och var utsikt fran storstugan genom verandan och bort mot Malins tomt. Vi ser fram emot nar deras hus ocksa star fardigt och vi kan se det fran vart!

söndag 19 oktober 2008

Favoritformgivare - del 4


Tillbaka till Sverige efter vår lilla danska utflykt. Har man inte en Bruno Mathson möbel i hemmet så har men den helt säkert på jobbet. Trots att man ser dem överallt så tröttanr jag inte på den luftiga och funktionella designen. När vi först köpte vårt hus tipsade vår gode vän Fredrik Zimmerdahl om att en superellips var precis vad vi skulle satsa på. Aldrig i livet sa jag den finns ju i varenda lärarrum, jag vill väl inte ha samma möbler hemma som på jobbet. Men efter lite funderande åkte vi i väg och köpte oss en begagnad (på den tiden var det radannonser i DN och de var hyffsat billiga) och det har vi aldrig ångrat. Man sitter lika trevligt 2 som 14 runt bordet och det är i princip omöjligt för små rara barn att göra märken i bordsskivan, den klara både färgpennot, karamellfärg och rispande gafflar, det enda mårke som finns i bordet är när sonen la ner ett ännu inte slocknat tomtebloss för ett par år sedan. Vi äger även en Pernilla stol, köpt begagnad, som jag fick av min sambo då jag väntade vår dotter för at sitta och vila i. Nu vilade jag inte så mycket som jag borde den graviditeten och dessutom kändes det som jag fick hela magen över mig när jag satt i den, men fin är den.

Sju sjuka kinesiska sjömän


Usch och fy, nu är jag snuvig och febrig för femtielfte gången denna höst. Tröstar mig med en aromatisk sjömnasbiff med inspiration från Hunan. Dessutom måste jag fira att jag äntligen har stjärnanis hemma, ända sedan chutneykoket har jag fått leva utan denna aromtaiska stjärna, mycket trevligare än Helenas rostiga. Den sjuka sjömannen är jag och då passar det ju bra med långkok så inte resten av familjen petar i sig mitt virus.


Kinesisk sjömansbiff
6 hg ytterlår skuret i grytbitar modell mindre
6 hg potatis, fast
1 stjärnanais
1 kanelstång
1 msk mörksoja
2 msk ljus soja
1 msk mörkt muscavadosocker
1 msk ljus risvinäger
1 tumme skivad ingefära (skalet kan sitta kvar)
1 msk sechuanpeppar
3-4 skivade vitlöksklyftor
2 st torkade chili
2+2 msk jordnötsolja
Vatten så det täcker ca 4-5 dl

Ge köttet ett hastigt uppkok, slå av vattnet i ett durkslag. Värm oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i kanel, ingefära sechuanpeppar, stjärnanis och vitlök. Låt kryddorna brynas så de börjar dofta rejält. Bryn sedna det kokta köttet ett par minuter med kryddorna. Lägg i den torkade chilin, jag tycker det lätt blir för beskt om den råkar brännas så jag är extra försiktig med den. Slå i socker, vinäger, soja och låt det hela koka samman ytterligare någon minut. Slå allt i en ugnsfast gryta med lock. Salta försiktigt, tänk på att en del av vätskan kommer koka bort och att sojan har sälta. Häll i ett par dl vatten så det täcker. Koka i ugn, under lock, på 150 grader ca 1 timme. Skala potatisen och skär i lika stora bitar som köttet. Bryn ett par minuter i het olja i en panna så den får färg runt om. Lägg ner i grytan, slå på mer vatten om det behövs. Låt grytan gå klart ytterligare 1 timme i ugnen. Grytan går bra att förbereda och ta fram och värma, den smakar bara mer om den får stå till sig något dygn i kylen. Säg till de som äter att peta undan, eller fiska själv upp, kanel, stjärnanis, chili och ingefära.

Räkor och bubbel i kristider!


För en god vän som importerar vin och efter flera års tid äntligen fått in sitt första vin i det fasta sortimentet har jag komponerat detta recept. Det är en torr Cava, med små fina bubblor och har en välbalanserad syra som gör det till ett fint matvin vilket inte alla torra mosserande är. Det passar även utmärkt som aperitif, läs mer om Cavan på: http://www.godaspanskaviner.se/nyheter/GodaSpanskaViner-Knastertorrtbubbel.asp
Jag tycker att vinet är utomordetligt prisvärt och tillsammans med detta recept har du en lyxig festmåltid för en billig penning där gästerna känner att du ansträngt dig lite extra (det tycker märkligt nog alltid folk då man bjuder på friterat). Friterar du däremot ofta finns här bra tips på frityrsmet http://kortomgott.taffel.se/2008/10/19/frityr-och-framsteg/

Friterade räkor med nudlar (4 personer)
4 knyten äggnudlar
150 g färska böngroddar
7 hg räkor med skal (skalade)
5 kinesiska purjlolökar (eller vårlök)
4 finhackde vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk ingefära
1 krm chilipasta
1 msk sesamolja
1 msk ljus soja
1/2 dl cava
2 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
1 msk potatismjöl
1 ägg
2,5 dl fiskbuljong
2 msk potatismjöl blandat med 3 msk vatten
olja att fritera räkorna i

Koka nudlarna och skölj av, ringla över lite neutral olja och blanda runt så att de inte klibbar ihop. Dela löken i ca 3 cm bitar, hacka vitlök och ingefära samt skölj böngroddar. Skala räkorna och lägg i en skål där du vispat ihop ägger med potatismjölet. Hit kan du förbereda i god tid innan gästerna anländer. Värm olja att fritera räkorna i, antingen o i en fritös annars i en tjockbottnad gryta eller stekpanna. Börja fritera i omgångar och låt rinna av på hushållspapper, samtidigt värmer du en wok eller stor panna med jordnötsolja. Woka lök, vitlök och ingefära i ett par minuter, lägg i chilipasta och böngroddar och låt de mjukna ytterligarenågon minut. Ta i soja, buljong, sesamolja och cava samt redningen. Då det hela kokat samman tar du i nudlarna så de blir varma. Vänd i de friterade räkorna precis före servering. Om du tycker det är besvärligt med friteringen går det bra att använda färska skalade räkor. Servera med en god chilisås (länken går till en sås som visserligen tar tid att laga men det är den värd, gör en stor sats den klarar sig i månader i kylen) och några kvistar färsk koriander.

lördag 18 oktober 2008

Favoritformgivare - del 3





Turen är nu kommen till Arne Jacobsen (ni märker nog att vårt nuvarande hus är ett funkishus, kanske kommer vi utvecklas åt något nytt håll med sommahuset). Vi har samlat på oss hans supersnygga bestick trots att de var svindyra (tack faster Ki) och inte helt praktiska att äta med från Georg Jensen. Och naturligtvis ett par sjuanstolar, helst vill man väl ha trebenta Myran men de är väldigt vickiga och vi har gott om små barn här hemma. Blir jag rikitigt rik någon dag ska jag kpöpa AJ-sänglamporna från Louis Poulsen, men de kostar över 4000 kr/styck!!!

fredag 17 oktober 2008

För er som även läser matbloggar

Hasta till pre-tequila, så här presenterar de sig:

Vissa skär sig i armarna eller super sig fulla när det gör ont.Vi lagar mat.
Vissa tar fåniga skutt eller super sig fulla när de blir glada.Vi lagar mat.
Vissa glider i ett raffset eller super sig fulla när de verkligen vill ha någon.Vi lagar mat.
Någon gång ska vi supa oss fulla på tequila och hitta på ett namn till den här bloggen. Till dess fortsätter vi rapportera från spisen om våra matliv, matdrömmar och matminnen.

torsdag 16 oktober 2008

Trädkoja




I ett par träd som vi sparat finns en raserad trädkoja. Vi har lovat barnen att det så småningom ska bli en ny. Men det blir kanske först nästa sommar...och med en lite lägre ambitionsnivå;-) Bilderna från http://environews.cars-and-trees.com/index.php/2007/10/09/how-to-build-a-tree-house/

onsdag 15 oktober 2008

En vacker säng vill jag ha




Vi kommer inte behöva, eller rättare sagt kunna, köpa så mycket möbler till huset eftersom det är så litet. Dessutom tas en hel del plats upp av bordet pappa ska bygga och de väggfasta sängerna. Det blir dessutom en på-plats-byggd arbetsbänk utanför vårt sovrum och badrummet och sedna har vi en gammal byrå från min farfar som ska står i vårt rum. Så utöver två läsfåtöljer till allrumet och stolar till matbordet är det bara en säng till oss. Vem har inte drömt om en himmelsssäng, nu eller aldrig? Som en Sherezade i Tusen och en natt kan jag ligga där och viska historier i min kärastes öra. Bilderna från http://www.maisondumonde.com/ och http://www.homesandgardens.com/