fredag 24 juli 2009

Gungstol av Karin Larsson




Tillsammans med en väninna och våra söver besökte jag i veckan Sunborn och Carl Larsson gården. Fantatsikt att se de välkända interiörerna på riktigt. Överallt i trädgården stod IKEAs gungstol som onekligen är mycket lik Karin Larssons, hur det nu är med den saken. Den skulle passa väldigt bra både i stora rummet och på verandan. Jag försökte hitta den på IKEAs hemsida men fann den inte. Vet någon om den togs ur produktion efter debatten?

torsdag 23 juli 2009

Innerväggar uppreglade


Nu är innerväggarna uppreglade. Nästa vecka blir det full fart på bygget för då kommer elektrikern, Magnus pappa för att hjälpa till med värme och rör och Plåt-Niklas för att sätta fast hängrännor. Hoppas allt kommer att klaffa så vi kan lägga golv innan semestern är slut... Semester och semester, Magnus har nog lagt minst halva dygnet på bygget den här sommaren;-) På översta bilden syns utsikten från våra vardagsrumsfönster i öster. Tjusig villa uppe på höjden va?

onsdag 22 juli 2009

Morning Post Pigeon Hole



















Nu har vi langtat hem till huset anda sedan Midsommar och pa lordag ar det antligen dags att inleda semestern. Idag var det Hugos sista dag i skolan, phu vilken lang termin!
Vi har massor att gora nar vi kommer hem till huset men det gor inget. Det kommer anda vara mycket roligare an att ga till jobbet. Till arbetsrummet behover vi bl.a. en bekvam stol till skrivbordet, jag tycker vi ska forsoka hitta en gammal fin korgstol och lagga i en skon dyna. Och sa ska vi nog bestalla en san har rolig hylla till posten. Jag tror jag lagt ut en bild pa den tidigare, men det var nog tidigt i byggprocessen och inte aktuellt att bestalla da. Men det ar det ju nu, hyllan ar fran Really Rural Inspirations och ar tillverkad av en gammal fransk vinlada. Dom har aven den fina vagghyllan med krokar for hela familjens stovlar.
Malin, sag till om du ar sugen pa nagot. Vi bestaller denna veckan.

Dörr och trycke


När vi planerade huset la vi ner en hel del tid på att hitta fina ytterdörrar och trycken. Valet föll på handsnickrade dörrar från Allmogesnickerier i Leksand med trycken från Gysinge. Ytterdörren är en gammeldags delad torpdörr. Eftersom den inte är målad än och det är en byggställning för är det förrådsdörren på bilden. Vi är mycket nöjda med både service och kvalitet från Allmogesnickerier och jag tror inte det blev så mycket dyrare...vet inte om jag tänker ta reda på hur mycket;-)

tisdag 21 juli 2009

Uppdatering


Så här såg huset ut när vi åkte till Blekinge till helgen. Nu är det panel även på södergaveln. Så här ser färgerna ut efter första strykningen, det saknas en liten bit av panelen intill fodret.

söndag 12 juli 2009

Gräsklippare


Här har vi vår lite udda modell av gräsklippare, klara ca 2 kvm om dagen;-) Hugo och Ella, ni får gärna passa dem hela sommaren!

lördag 11 juli 2009

Uppdatering






Så här såg huset ut typ i förrgår och gräsmattan innan regnet... Naturligtvis är Magnus missnöjd med laseringen och vill nu göra om allt så det blir helt vitt, gnällgubbe! Jag tycker det är jättefint!

fredag 10 juli 2009

Böcker om Champagne och ny blogg!


I Följ med till Champagne har jag tyvärr inte skrivit några recept för de var överaskande bra. I Champagne: Din guide till bubblornas värld finns dock några av mina recept. Minns inte just nu om de var bra...
Men Kåre, vår gode vän, som driver Champagneklubben SPRUCE UP! har nu kommit i gång med bloggandet!

måndag 6 juli 2009

Lasera med linoljefärg



Nu är vi igång med målandet. Fasaden är i Falu rödfärg och struken en gång innan den spikats upp. Nästa strykning (dvs nästa kilometer;-) stryks när den är på plats om en sisådär två veckor. I övrigt har vi bestämt oss för att måla med linoljefärg. Fönsterfodren ska bli ljust grå, dörrarna i ockra, verandatak och innerväggar i vit lasyr. Vi har fastnat för Allbäcks linoljefärger och fått väldigt bra råd av dem. Magnus håller just på att testa lasyren genom att blanda 50 % vit med 50 % kokt linolja. Tydligen ska torktiden bli ok om man använder kokt linolja istället för rå och då slipper man blanda i terpentin som ör extremt lättantändligt! Någon som testat på annat sätt? Bilden är från Gysinge och har varit inspiration för oss (samt alla hus i Leksand, Mora, Strängnäs och Ludvika jag sett under min resor i jobbet).

fredag 3 juli 2009

Till kökets hyllor



Jag lovade påminna Helena om den här länken http://www.re-foundobjects.com/. Där hittade jag de fina hyllbårder i vintras och nu hittade jag dessa fina hyllor. Jag vill ha en turkos kvast om du ska beställa något!

torsdag 2 juli 2009

Läskande soppa på vattenmelon och mynta

Superenkel mix av sött, salt och surt som passar utmärkt till ett glas torr cava eller varför inte ett glas rosé. Av en kollega fick jag tips om Rabl från Österrike. Som hon påpekade har vinet samma färg som läckra underkläder. I denna hetta gör sig ju trosorna nästan bättre i glaset än på kroppen.
Till 1 person behöver du:
2-2,5 dl fruktkött från vattenmelon
6 myntablad
rivet skal och saft från 1/2 lime
1 msk fisksås av god kvalitet
Sambal olek efter smak, det är inte så dumt med lite hetta en het dag
Mixa samman och kyl ordentligt. Servera i ett vackert glas med några räkor, en lätt grillad pilgrimsmussla eller ett par scampi.

onsdag 1 juli 2009

En ide om garderober




Hittade den har "nyheten" pa IKEA. Garderoben "Aspelund" for 1.395kr, vilket klipp! Sa klart tankte jag att vi kan ju mala om den, vi vill inte ha vita garderober mot allt annat vitt i huset. Hittar nog en bra farg som kan passa. Och sa skulle jag garna vilja ha glasdorr med tyg bakom i mina garderober. Da kom Henrik pa att vi kan sakert saga ut fonstret pa dorrarna, satta glas bakom och sa tyg. Bra ide. Han blir mer och mer handig!!! Fast kanske honsnat och sen tyg bakom, tycker jag. Det blir det nog. Det ar vart att testa, for det ar svart att hitta fina udda garderober som inte ar svindyra, vi vill ju ha tva. En pa var sida om fonstret i sovrummet. Enda krukset nu ar att bestalla/hamta dom pa IKEA. Skulle vara perfekt om dom fanns hemma i huset nar vi kommer sa det bara ar att satta igang med projektet. Det och alla andra!
Ar valdigt fortjust i tyget, som ar fran Cabbages & Roses.