lördag 31 oktober 2009

1 vecka och 200 timmars byggande






Oj vad mycket som hänt med huset. Själv har jag varit hemma med barnen och jobbat för att spara på semesterdagarna. Även om jag fått dagliga rapporter var jag naturligtvis spänd att se bilderna när magnus kom hem i går kväll. Både min svärfar och svåger kom upp från Blekinge för att hjälpa till. Dessutom hade vi en extra snickare där. Under veckan hanns det med att lägga klart allt trägolv och gipsas för de ytro som ska beläggas med klinker. Dessutom är hela huset utom södergaveln strykt två ggr, innertaket isolerat, alla innerväggar plastade och trappan till däcket klar. Nästa ledighet (jul och nyårshelgerna) är det dags att spika råspont! På bilderna
ser man hur vårt hus ligger i förhållande till Zadigs som Vimsingen undrade i ett tidigare inlägg.

torsdag 22 oktober 2009

Novemberlov




I morgon börjar novemberlovet och min svåger och vi (läs Magnus) tar åter ett ryck med bygget. Nu är det dags för inredning, så här ser det ut för tillfället! Både min svåger och svärfar kommer upp från Blekinge och förhoppningsvis kommer vår favorit-Gustav och är med. Själv vill jag inte slösa semesterdagar men ska åka ut i slutet av veckan! Undrar hur det ser ut då...

onsdag 21 oktober 2009

Sugen på att inreda




Men är inte där än. Lunchsurfade lite på Jacksons hemsida och hittade en hel del snygga stolar. Bland annat har de två "Spanish chair" av Mogensen klädda i naturskinn, precis vad jag vill ha. Bäst jag inte skriver vad de kostar för då får jag inte med mig Magnus till affären. Kunde vara lite coolt att kombinera med barstolar klädda i ormskinn.

onsdag 7 oktober 2009

Nu har vi plåt på hela taket




Trots att vi inte är där så händer det lite på bygget. Plåt-Niklas har lagt klart taket och i dag var elektrikern där och drog fram el i stora rummet. Så här fint var huset när vi var ute i helgen. Det är nog inte sista gången jag tar en kopp kaffe på den trappen;-)

söndag 4 oktober 2009

Gräset växer








Gräset växer, det låter som en proggrupp från tidigt 70-tal. Fullt så revolutionerande är det nu inte utan en naturlig följd av att Zadigs sådde gräs innan de for hem till London. Nu har det börjat bli riktigt grönt och fint runt huset. När vi var ute och tittade till husen i dag passade tapetseraren på att lämna av lite stolar och dynor, väldigt fint hantverk.