Med inspiration från Sardinien och Härjedalen lagade jag i går till en saltinbakad fjällröding. Den passar bekvämt nog lika bra till färskpotatis från medelhavet som till norrländsk mandelpotatis.
För en familj med 2 vuxna och diverse barn, med en något skeptisk inställning till fisk med ben i, tog jag:
1 fjällröding på drygt 7 hg
Sedan gjorde jag en trolldeg av:
2 dl grovt havssalt
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
(utan karamellfärg men det är ju en smaksak)
Jag klappade helt enkelt in fisken i degen och stekte i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Fisken blev som ångkokad inne i sitt skal, fin och fast i köttet och precis lagom salt.
Till det hela hade jag en kall sås på lite vad som fanns hemma. Typ matlagningsyoughurt, lite honung, dill och fransk senap samt potatis och ärtor.
Kommer snart serveras igen, maken och jag tyckte det var toppengott och ungarna behöver fisktränas. Förhoppningsvis behöver vi så småningom två fiskar för att maten ska räcka!
1 kommentar:
Hej!
En kombo av Härjedalenoch Sardinen plus lite trolldel. Det låter ju helt underbart galet. Måste absolut testa detta recept. Tack!
Trevlig helg
//Charlotta
Skicka en kommentar