tisdag 24 februari 2009

Fettisdagen

I dag är det den "riktiga" semeldagen. Hemma på min gata när jag var liten gjorde mamma alltid en variant av hetvägg. Hon bakade vetebullar med rejäl kardemummadoft och noppade ut brödet som blandades med malda hasselnötter, socker och en skvätt mjölk. Sedan lades fyllningen i bullen som toppades med grädde och rundskuret lock (jag tillhör alltså INTE skolan med klippt trekantslock). Hela härligheten serverades med varm mjölk och kanel. Tyvärr är det ingen annan i min familj som gillar detta recept, eller semlor övehuvudtaget, så jag får festa på en i smyg på väg hem från jobbet. Den kommer då från Stinas bageri. Lär mer på Nordiska museet där jag lånat den fina bilden. Hoppas ni får många härliga semlor, fettisdagsbullar, hetväggar eller fastlagsbullar att mumsa på i dag.

4 kommentarer:

Hemmalycka sa...

Mums det lät gott.
Jag ska iaf äta 2 st.
Kram Åsa

Ika sa...

Jag har fått en semla på jobbet idag och så vet jag att LInda med http://lindastradgard.blogspot.com/ kommer att bjuda på en i kväll med, Smarrigt värre! Hoppas din semla smakar bra!

Nettan sa...

Inte en endaste semla har det blivit idag...katastrof!! ..tar igen det en annan dag!
Kram Nettan

Sjabbig men chic sa...

Jag vet! När jag var liten hade alla varianter av semlor runda lock. Jag vill ha med runt lock nu med! Är det att begära för mycket?

Kram Lisa