onsdag 18 mars 2009

KonsolerJag behover tips pa var man kan hitta fina konsoler till oppna hyllplan. Det kanns helt omojligt att hitta. Det finns massor med fina bilder pa hyllor och konsoler (t.ex. hos Kvanum) men jag kan inte hitta nagon som saljer bra konsoler. Dom maste vara tillrackligt stora for att halla hyllplan som ar minst 25 cm djupa, kanske lite djupare an det till och med.
Efter tips hittade jag fina pa Nordingra (mittenbilden) men byggaren tycker att dom verkar lite breda, och jag haller med.
Vi har redan kopt konsoler pa Beijers bygg, men maste lamna tillbaka for dom ar inte tillrackligt stora. Och dom har inga storre konsoler (konsolen "Fredrik" ovan ar 150*170 mm och det ar den storsta).
Vill hemskt garna ha vackra hyllor som pa bilden ovan (fran Kvanum). Ar enda alternativet att fa konsoler snickrade?
Forutom att leta konsoler sa packar vi for fullt for snart ska det ga ett litet flyttlass fran London hem till huset! Hoppas allt hinner fram innan vi kommer hem till Pask...

6 kommentarer:

Vimsingen sa...

Finast konsoler tycker jag Norrgavel har även om de är lite dyra.
/Vimsingen

Hemmalycka sa...

Jag tycker Bruka design har jättesnygga, stora och rejäla (tror de har fler storlekar).
Lycka till!
Kram Åsa

Anonym sa...

Hej Helena,

De konsoler vi har är Nordingrås D2 som är 45 mm breda. Som jag nog har nämnt så har de inga förborrade hål, så det komplicerar saken lite. Jag vet inte heller om de är lika hållbara som vanliga vinkelformade konsoler, vi har förstärkt våra hyllor med en list som hyllplanet vilar på mot panelväggen. Kram Elin

Tinnar och torn sa...

Hejsan!

Jag tror inte det är så dyrt att få dem gjorda av någon snickare. Vi har flera gånger anlitat snickeriet här hemma och varje gång förvånats över hur billgt det faktiskt varit.

Ska bli spännande att se hur det blir sedan.

Kram Petronella

Taklyftet sa...

Kolla in http://www.lundbergs-prod.se/konsoler/hyllor___179.aspx?startId=16
fast det är nog den konsolen de visar på första bilden de har.
Fast jag tror att det är som du säger att få det verkligen vill ha så får du nog beställa från en snickare men det kan det vara värt för Kvänum konsolerna är himla snygga.
//Taklyftet

Taklyftet sa...

Kul att var till hjälp, men det är ju därför vi bloggar att hämta och få inspiration från varandra.
Du får ha en underbar helg!
Jenny