torsdag 26 mars 2009

Ljummen sallad med bläckfisk

För att orka med våfflor till efterrätt får man ta något lite lättare före. Soppa är ju alltid trevligt men just nu har jag fått en hang up på bläckfisk. Jag älskar den sega lite gummiaktiga konsistensen. Här har jag gjort en sallad med stekt bläckfisk och frisk citronsmak.
Sallad för 2 personer
200 g liten bläckfisk (jag hittade ett paket på 200 g i frysdisken på ICA från Polar seafood för 29 kr)
Rivet skal från 1/2 citron
2 finhackade sadellfiléer (du kan hoppa över dessa, uteslut eller minska på saltet 0m du har i dem)
10 skivade svarta oliver
3 finstrimlade soltorkade tomater
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk havssalt
1 nypa stark paprika pulver
1 dryg msk olivolja
Dela bläckfikarna i två bitar (jag skar av benen). blanda övriga ingredienser i en skål och lägg ner bläckfisken låt stå någon timme eller över dagen.
Fördela salladsblad på två tallrikar, jag tog lite ruccola, tatsoisallad och några spenatblad som fanns kvar från helgen. Pressa citron och blanda med två msk olivolja, ringla över salladen. Stek bläckfisken ett par minuter på hör värma, blanda ner lite finhackad blad persilja precis innan du fördelar dem över salladen. Servera!

3 kommentarer:

Nettan sa...

Å det där verkade smarrigt! Å oxå förtjust i bläckfisk!
Vilka bilder på huset, himmel så snyggt!!!
Å är verkligen avis på vårbilderna..var i London förra året vid denna tiden..vill igen!;-)
Kram Nettan

Ingrid sa...

Jag har aldrig ätit bläckfisk och tror inte jag någonsin skulel våga det ;0)

~Livet i byn

Sjabbig men chic sa...

Åh vad jättegott men vad menar du ska man först lägga ner bläckfisken och sen ta upp den och steka den? Eller är det jag som inte fattar är det någon marinad eller?

Kram Lisa