söndag 18 januari 2009

Drömjobbet - kräver det könsbyte?


Tänk att som Bo Hagstörm få resa runt i Italien och kika ner i grytorna, små prata lite med lokala odlare och tillverkare och få betalt för detta! Men varför är det bara karlar som gör sådana mysiga matrepotage? I dag såg Floyds gastronomiska äventyr och nu ska visst Lennart Jähkel och Johan Ulvesson ge sig ut och segla i skärgården. Att lära sig italienska för att knipa drömjobbet ser jag inte som ett oöverstigligt hinder men det här med könsbyte är kanske att sträcka sig lite långt. Bland annat hävdar magnus att mitt kön är ett icke förhnadlingsbart vilkor för vår relation. Med viss tillförsikt såg jag därför fram mot Inspirerande matresa med Gwyneth Paltrow på kanal 9. Inte för att vi är lika som bär eller att jag har gjort karriär i Hollywood, men.... Men vi är i alla fall kvinnor och dessutom har jag intresserat mig en hel del för spansk mat senaste året. HAR NI SETT DET? Jag stod ut en kvart. Så långt från Solens mat man kan komma. Stela trendiga människor i uppstyltade miljöer. När en av de medverkande frågade Gwyneth om hon var hungrig och hon sa:
-Jag är alltid hungrig.
Prova med mat det hjälper mot hunger (människan kan ju inte väga 40 kg), tänkte jag elakt och bytte kanal.

7 kommentarer:

Ika sa...

Jo jag har hört något om att hon skall ha ett eget matprogram. Tyckte dock det lät lite att hon skulle leda det.
Tror Mat Tina reste runt i Sverige för USAs räkning någon gång så det är iaf en kvinna.

Ang avlopp så ligger det inom min sambos expertområden så jag har inte mycket att göra på den fronten. Skönt, för hur trevligt är det med bajsrör?!

Nettan sa...

Hihi! Har inte sett det men kan tänka mig! Men gillar solens mat! Tack för tipset ang formen!!
Kram Nettan

Hemmalycka sa...

Jag tycker alltid jag blir så hungrig när jag ser matprogram :)
Kram Åsa

Anonym sa...

Jag ställer mig samma fråga som du. Jag ser gärna fler kvinnor i tv som pratar, tittar på, smakar och myser.

ida sa...

HAHA!!! ;D

Anna B sa...

Nä, späkta Hollywoodstjärnor och mat går liksom inte ihop. Såg ett tv-inslag med Joan Collins en gång där hon beskrev sin passion för mat: hon åt bara tropisk frukt.

H sa...

Jag och sambon plågade oss genom ett helt avsnitt. Mest för att bli helt säkra på att det verkligen var så hemskt som vi tyckte från första minuten. Fast killen som lagade rå kyckling var ju lite festlig...