onsdag 14 januari 2009

Vara julfyndForutom var Chesterfield soffa hittade vi ett par andra godbitar hos Zimmerdahl i Lund. En harlig gungstol som ska renoveras lite. Den ar kanske designad av Gustav Stickley (1858-1942, USA), Fredrik var inte helt saker. Den ar i alla fall i hans stil. Jag letar tyg till den for tillfallet, men maste komma fram till vad for tyger jag vill ha overlag i huset. Ar inne pa tyger som ovan, dessa fran Ian Mankin, som ju finns fran manga stallen och i manga varianter. Lexington/Gant/Ralph Lauren etc. etc... Fredrik godkanner att vi byter ut till ett tyg i den stilen, aven om det inte riktigt hor ihop med en Stickley stol.
Vill garna blanda tyger lite i sa fall, lite randigt och rutigt och kanske blommigt.
Och sa hittade vi pallarna som ocksa ska klas i tyg eller alternativt ko-hud.
Nan som har tips pa nagon som saljer manga fina lantliga tyger som gar att matcha sa sag garna till! Hittade den har kollektionen igar fran Nyblom & Kollen, tycker mycket om tygerna och stilen.

3 kommentarer:

kusin Anna sa...

Jag tycker du ska kola lite på HIMLA och Linum. Himla har väldigt fina lintyger. Vet ju inte om det är den stilen du letar efter men det är värt att kolla upp. När du har möjlighet måste du ta turen om Trolltyg i Uppsala. De har så väldigt fina inredningssaker och jag tror det finns mycket små detaljer där som skulle passa i fam Zadigs sommarhus:-))

kusin Anna sa...

kola borde ju vara kolla men jag var för snabb på "tastaturet" som det heter här i Norge

Anonym sa...

Hej!
Har letat efter återförsäljare av Ian Mankin och undrar var du hittade dina tyger från dem? Inser att du skrev inlägget för flera år sedan men hoppas på svar ändå!
Tack på förhand!

Mvh,
Anna Carlberg