måndag 1 december 2008

Ölprovning

Vi prövad följande sorter: Tomte från Slottskällans, Nils Oscar Julöl, St Peters Winter Ale, Jämtlands julöl, Chouffe N'ice, Cosendonk Christmas ale, Mysingens midvinterbryggd, Midvnternattens mörker, Solsice d'hiver. Det var ett tungt jobb men nu har vi gjort det åt er! Våra favoriter med motivering:
Mysingen midvinterbryggd, fint skum, frisk smak med välbalanserad bäska.
Midvintenatten mörker, spännande kryddning och passar nog bra till julbordet eftersom den inte är så kolsyrad.
Alla ölen fick gordkänt men ett par manliga deltagare var inte så förtjusat i smaken av nejlikeolja i Corsendonk och de kvinnliga deltagarna fann Solsice d'hiver lite för bäsk (frisk tyckte däremot flertalet manliga provare). Provningen drog ut på tiden och avslutades först klockan 2 på natten så i går orkade jag inte blogga;-)
Även menyn blev mycket lyckad.
Vi staratade med två sorters canapéer. En på mörkt rågbröd med stilton och färskt fikon, en på ljust surdegsbröd som rostats i ugn med ankleverpastej och sichuanpäronsallad.
Därefter åt vi wallenbergare på ren med tranbärschutney, rara små gröna ärtor och pressad mandelpotatis. Vi avslutade med en pampig pavlova med blåbär, granatäpple och passionsfrukt. Jag gjorde bottnarna efter Melkers recept och de blev kanon. Det är ganska fiffigt med just pavlova efter wallenbergare eftersom man ska ha gulor i wallenbergaren och vitor i pavlovan.

4 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Oj...ny design..snyggt!
Jo vi ska ha tegelstorleken i hallen, det är redan lagt och verkar bli skitbra. Dessa större plattorna ska vara i köket om det går vägen. Är en massa strul med det just nu, men det löser sej kanske! Kram Petronella

Charlottas hemmaplaner sa...

Hallå där Malin!

Tusen tack för tipsen om julölen! Förstår att det var ett TUFFT jobb. Men någon måste ju göra det, eller hur? ;-)...

Midvinterbryggd och Midvinternattens mörker - lägger dessa namn på minnet. Det är ju som poesi. Det är ju bara att tänka på Victor Rydbergs dikt Tomten, så minns man ju namnen!

Menyn gick ju inte heller av för hackor. Pavlova är en av mina favvo-desserter.

Kram //Charlotta.

PS. Snygg ny header! Lite julstuk på den också..

Vimsingen sa...

Mums ska testa.
Du har helt rätt, man vill ju inte bo i ett museum. Min man vill dock påpeka att han inte tycker det är fult dock ej stilrent.
/Vimsingen

Mrs Small Town sa...

A woman's got to do, what a woman's got to do"

Tack för din storartade insats för julefriden :-)

Kram
/Sara Small Townn