Här kommer receptet:
Tid: 10 minuter (max!)
Portioner: 20-25 knäckar
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
knappt 1 tsk malda pepparkakskryddor
Mät upp alla ingredienser i en stor, mikrosäker bunke. Sätt in skålen i mikron på full effekt (ca 750 w) i 5 minuter.
Placera under tiden ut små knäckformar på en bricka. Smörj eventuellt brickan med lite smör för att förhindra att formarna välter.
Rör om i kolan och låt koka ytterligare 1-2 minuter tills smeten har tjocknat och känns lite seg. Skulle kolan mot förmodan fortfarande vara rinnig kan du mikra smeten ytterligare någon minut.
Skeda upp kolan i formarna och låt stelna. Förvara svalt.
Portioner: 20-25 knäckar
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
knappt 1 tsk malda pepparkakskryddor
Mät upp alla ingredienser i en stor, mikrosäker bunke. Sätt in skålen i mikron på full effekt (ca 750 w) i 5 minuter.
Placera under tiden ut små knäckformar på en bricka. Smörj eventuellt brickan med lite smör för att förhindra att formarna välter.
Rör om i kolan och låt koka ytterligare 1-2 minuter tills smeten har tjocknat och känns lite seg. Skulle kolan mot förmodan fortfarande vara rinnig kan du mikra smeten ytterligare någon minut.
Skeda upp kolan i formarna och låt stelna. Förvara svalt.
Receptmakare: Mia Öhrn finns även publicerat på Taffel
I kväll blir det kanske sju sorters kakor...
2 kommentarer:
Julstjärnan från Georg Jensen kostar 878 kr. men nu är dem min .Har gått och tittat på den i många år
Hmmm. Nu blir jag lite inspirerad. Kanske att jag slår till i helgen. Kanske bara. :) Ser mumsigt ut!
Skicka en kommentar