onsdag 5 november 2008

Favoritformgivare - del 9Nu tar vi en sväng österut till Alvar Aalto. Visst har jag ägt både en och två av hans vackra vaser, men jag ska inte äga dyrt glas då jag blir så ledsen när det går sönder, och det gör det förr eller senare (oftast förr). Inte heller kan jag skylla på de små rara barnen då det oftast är jag själv som står för kraset. Av ren försumlighet har vi inte heller någon av hans sublima pallar, det måste vi ändra på till sommarhuset, de är ju helt överkomliga i pris. Minns jag inte fel har IKEA snuskigt billiga kopior (japp det stämmer kollade på nätet 79 pix, taget) så vi börjar nog med ett par sådana. Tyvärr är inte vårt sommarhus i klass med Villa Mairea men den är öppen för allmänheten så ett besök kan man göra.


3 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Jag gillar också Aaltos formgivning!
Det dumma med fina glas och vaser är att de alltid kommer fram när man har fest. När gästerna har gått så skall man ju handdiska finglasen direkt och det brukar alltid sluta med ett trasigt glas. Så nu mera handdiskar jag aldrig när jag är trött och har druckit vin.
Ha det bra!
//Charlotta.

Mamma-Mu sa...

Hej Malin!

Visst är det trist å jobbigt att gå omkring å vara så där på g att bli sjuk... Gå å dra på en förkylning kan få mej att bli vansinnig...

Som tur är verkar det ha vänt på min lilla kille så jag håller alla tummar jag kommer i närheten av för att vi andra i familjen ska slippa detta...

Kram å tack för kommentaren!
Det känns alltid lite bättre när någon hälsar "krya på dej" *ler*

Kram Mimmi

Helena sa...

Skon att hora att det inte bara ar jag som star for kras av glas i familjen. Jag lyckas (el misslyckas) ofta, behover inte ens dricka vin for att det ska handa. Min teori i var familj ar dock att jag har sonder mest glas for att det ar jag som diskar mest, later ju logiskt eller hur!
Gillar alla dina formgivare Malin och det in har av dom flesta hemma i huset!
//Helena