fredag 14 november 2008

Living wall


Efter Leenas från Tostebergas tips om Sköna gröna hem på Kanal 9 kollade jag givietvis på programmet. Det var roligt med lite annorlunda hem än de som brukar vara i svenska program, mycket inspirerande och lite småkul tyckte jag till de visade the living wall. Hjälp vad sugen jag blev på den (men sänker verkligen gröna växter rumstemperaturen?). Nu har jag kollat lite på nätet och hittade en tänkbar leverantör. Men eftersom vi ska börja med grunden till sommarhuset nästa vecka så kanske projekt på hemmaplan får anstå ett år eller två...

2 kommentarer:

Leena sa...

Tjo!
Men visst är det väl ett roligt program! (Snygg programledare också och det är ju aldrig fel;-) Jag vill också ha en grön vägg istället för luftkondition genom eluttaget. Jonne säger att han vill testa det där som holländarna hade, som redan de gamla araberna körde med: ett lertegelrör i marken.

Men man hajar till ibland i programmen och tycker att det är anmärkningsvärt att länder som USA och Storbritannien ligger så långt efter i utvecklingen inom många saker, exempelvis det här med argongas mellan glasrutorna.

Men du, borde man inte kunna göra en grön vägg själv...? Undrar en som till och med lyckas ta död på kirskål. Kollade lite på sidan och det ser ut som om det är en enda stor bokhylla i rostfritt som behövs.

Jag satt just och funderade (typiskt Leenatänk) att "Åh, vad smart, då kan man ha den inne på sommaren och ute på vintern.

Tror jag behöver mat.

"Bian", hahaha, märks att du har varit i Sölvesborg och Bromölla.

Nä, fejden var/är väl mellan gubbsen, har jag förstått:-)

Ha en härlig helg!

Helena sa...

Haftigt Malin! Hinner inte skriva nagot inlagg just nu men ska forsoka medan jag ar har.

Kram Helena