söndag 9 november 2008

Helgens ostbricka


Så här inför jul gäller det att ligga i hårdträning inför långhelgernas strapatser (dvs ohämmat kaloriintag). Vi har därför värmt upp med en förträfflig ostbricka. Eftersom det var skumpa vi var tvugna att pressa i oss hittade vi så lämpligt en trevlig ost från samma distrikt. Langres är en opastöriserad kittost med ett trevligt inslag av ladugård. Men vi hade fler ostar på brickan. Har ni inte prövat Robiola från Piemonte så har ni något att se fram emot. Osten innehåller mjölk från både ko, get och får har en underbart fyllig rund arommmmmm. Mjölk från samma kreatur innehåller osten Cabraliego. Den har rest hit till oss från Asturien i Spaninen för att sprida doft och smak en kulen höst kväll, en mycket trevlig bekantskap.

6 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Men vad märkligt. I fredags kom en av mina käraste vänner hit och hon hade mes sig en bit av just Robiola.. vilket sammanträffande, jag hade aldrig hört talas om den förr...

Charlottas hemmaplaner sa...

Låter Yummie!

Skall prova Robiola nästa gång vi skall ha ostbricka.

Gillar verkligen denna blogg eftersom det är en härlig blanding av inspiration både för huset och matlagningen. Uppskattas verkligen!!!

Ha det så bra!
Kram //Charlotta.

Malin sa...

Robiolan ligger i tiden, precis som riktigt torr champagne och de funkar underbart tilsammans;-) Jag igssar att trenden peakar till nyår!
/Malin

Tinnar och torn sa...

Oj, den osten måste man ju smaka nu! Så blir jag ju tvungen att köpa champagne oxå ;o) Kram Petronella

Leena sa...

Är det färska fikon ovanpå, på bilden? Jag ÄLSKAR getost och färska fikon, varmt som kallt. Men champagne smakar urk, tycker jag. Har försökt och försökt och försökt, men nä, det går inte ihop med mina smaklökar:-)

Anna sa...

Vilket jättebra tips, var på ICA Bromma Kyrka och hittade Robiola, smakade förträffligt även med rött vin!!
Hälsn Anna