lördag 22 november 2008

Bilder fran husetHar kommer nagra av de senaste bilderna fran bygget. Nu ar nastan alla takpannor lagda. Vaggpanelen i stora rummet ser ut att vara fardig, forutom att den ska malas vit, och panelen i taket ar ocksa dar. Aven den ska malas vit.
Bjalkarna ni ser ar lite fjuttiga! Det tycker bade vi och byggaren, sa dom ska klas in med mer plankor och sen malas vita dom ocksa.
Nu ar den stora fragan vad vi ska lagga for golv. For ett tag sen bestamde vi ju oss for att lagga furu plankgolv och sen behandla det med hardvax for att fa till en mork farg. Eftersom vi har golvvarme ville byggaren i sa fall lagga golvet med en dubbelhaftande tejp. Men han har hela tiden varit negativ eftersom han inte lagt golv pa det viset tidigare. Sa nu ar vi tillbaka pa ruta ett, vilket betyder ett klick-golv. Jag gillar Kahrs Ek Nouveau i Bronze, men det ar valdigt dyrt. Finns det bra alternativ till det golvet? Vi vill garna ha ett ganska morkt golv. Vi tar tacksamt emot tips!

7 kommentarer:

Från koja till slott sa...

Åh, huset kommer bli kanonfint när det är klart! Förstår verkligen om ni längtar!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Pernilla

Maya å Freddan sa...

Hej hej!
Om ni vill ha furugolv på betongsula med golvvärme så finns ett system som kallas elastilonmatta. Ska tydligen funka bra! Ring och prata med siljangolv så kan dom förmedla kontakter på golvläggare. Det gjorde vi och nu ärgolvet beställt! Det finns visningsgolv i Stockholm oxå.
Mvh/Maya å Freddan

Maya å Freddan sa...

Hej igen!
Vi bygger Hägern, fast vi modifierat det lite. Vi har ändrat planlösningen samt lagt till så vi får 2,60 i takhöjd nere samt liggande panel och en massa andra småsaker. Vi är hittills nöjda fast huset känns lite litet just nu... men det blir nog en annan känsla när väggarna är uppe, det är ändå 160kvm.
Vi ska testa elastilonmattan på nedervåningen men man kan ju köra på dubbla spånskivor annars men det bygger ju lite mer på höjden. Vi visar er resultatet när golvet är lagt. Vi var först inne på svartmålade furugolv men bestämde oss sedan för att börja med det vit lutade/oljade/vaxade golvet från siljan. Men det är så snyggt med mörka golv...
Ha en trevlig söndag!
Mvh/Maya

Daniel Olsvenne sa...

Hej Helena!

Hittade nyligen till er blogg och tycker att det är roligt att få följa med i vad som händer med byggena.

Har ni funderat på infälld belysning i bjälkarna? Halogenspottar t.ex. Såg det på en nybyggd vindsvåning och tyckte att det var riktigt läckert. Om ni nu ska tjocka till bjälkarna så finns det ju utrymme att gömma kablar och göra infällningen. Om det nu passar med resten av inredningen förstås.

Helena sa...

Hej Daniel! Sa kul att du ocksa hittat till Malins och min gemensamma blogg! Kul att du har sett halogenspottar infallda i bjalkar. Jag har inte sjalv sett nat bra exempel. Vi ska ha det i koksdelen i storstugan, sa i en av bjalkarna. Sen ska vi ha uppatriktade spottar pa varannan bjalke bort fran koksdelen. Och sa ett par taklampor ocksa. Hoppas det blir bra, det ar svart med belysning.
Tack for tipset!
Helena

Anna sa...

Hej Helena,
vad fint det blir med panelen!
Kul att du hade det bra i USA och att du är tillbaka hos familjen, jag blir så sugen på att åka både till London och USA... men just nu är det helt fantastiskt i Södra Öngby, flera decimeter med pudersnö och underbar julstämning!
RKam Anna

Daniel Olsvenne sa...

Ah kul!

Uppåtriktade spotar har jag inte sett, men jag tror att det kan bli riktigt häftigt.

Ska bli kul att se hur allt kommer att se ut. :-)