torsdag 13 november 2008

Kyckling till lillebror

Idag fyller min lillebror 40 år. Hurra, hurra, hurra, hurra! Till hans ära har jag komponerat följande recept som jag trorhan kommer att älska. Receptet är inspirerat av Fuchsia Dunlops General Tso´s chiken och räcker till en familj med två vuxna och två barn.
Lillebrors kyckling
500g kycklinglårfilé
Marinad
2 msk ljus soja
1 msk mörk soja
2 msk jordnötsolja
Sås
2 mska finhackad ingefära
1 msk finhackad vitlök
1 tsk sambal olek
2 msk jordnötsolja
2 msk tomatpuré
4 msk vatten
2 msk potatismjöl
3 msk ljus soja
1 msk mörk soja
1 dl kycklingbuljong
2 msk pressad lime
1 msk mörkt mucavadosocker (eller farin)
1 dl cashewnötter
1 msk rostad sesamfröolja
1 dl grovt hackad koriander
Skär kycklingen i 0,5 cm breda strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingen dra i denna minst en timme. Under tiden blandar du tomatpuré, vatten, potatismjöl, buljong, lime, socker samt mörk och ljus soja i en skål och hackar ingefäran och vitlöken. Fräs ingefära, vitlök och chili på ganska låg värme i ca 5 minuter till det mjuknat och fått lite gyllene färg. Lägg i kycklingen och fräs i ytterligare ett par minuter. Slå över såsingredienserna i skålen och låt koka till kycklingen är färdig, ca 5 minuter. Precis före servering rör du ner nötter, sesamolja och koriander, servera med ris.

3 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej!

Låter jättesmarrigt. Men JÖSSES vad många ingredienser!!!!

//Charlotta.

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter ju hur gott som helst:)
Kram Lallis

Malin Winbladh sa...

Japp, det är många men de flest har man hemma om man brukat laga asiatiskt och koriander och nötter hoppar jag över om det inte råkar finnas hemma;-)
/Malin