Lillebrors kyckling
500g kycklinglårfilé
Marinad
2 msk ljus soja
1 msk mörk soja
2 msk jordnötsolja
Sås
2 mska finhackad ingefära
1 msk finhackad vitlök
1 tsk sambal olek
2 msk jordnötsolja
2 msk tomatpuré
4 msk vatten
2 msk potatismjöl
3 msk ljus soja
1 msk mörk soja
1 dl kycklingbuljong
2 msk pressad lime
1 msk mörkt mucavadosocker (eller farin)
1 dl cashewnötter
1 msk rostad sesamfröolja
1 dl grovt hackad koriander
Skär kycklingen i 0,5 cm breda strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingen dra i denna minst en timme. Under tiden blandar du tomatpuré, vatten, potatismjöl, buljong, lime, socker samt mörk och ljus soja i en skål och hackar ingefäran och vitlöken. Fräs ingefära, vitlök och chili på ganska låg värme i ca 5 minuter till det mjuknat och fått lite gyllene färg. Lägg i kycklingen och fräs i ytterligare ett par minuter. Slå över såsingredienserna i skålen och låt koka till kycklingen är färdig, ca 5 minuter. Precis före servering rör du ner nötter, sesamolja och koriander, servera med ris.
3 kommentarer:
Hej!
Låter jättesmarrigt. Men JÖSSES vad många ingredienser!!!!
//Charlotta.
Det låter ju hur gott som helst:)
Kram Lallis
Japp, det är många men de flest har man hemma om man brukat laga asiatiskt och koriander och nötter hoppar jag över om det inte råkar finnas hemma;-)
/Malin
Skicka en kommentar