torsdag 11 september 2008

Harliga morka tragolv

Eftersom vi ska ha liggande vitmalad trapanel nastan genomgaende sa vill vi garna ha morka tragolv (som pa dessa bilder fran Skona Hem), dar vi inte ska ha klinker. Det ar lattare sagt an gjort att fa till ett snyggt morkt tragolv. Forst var vi inne pa ett supersnyggt morkt ekgolv fran Kahrs, men det ar ju inte ett plankgolv. Sa efter rad fran Malins man har vi nu bestamt oss for att lagga in breda furuplankor som sedan ska behandlas med hardvaxolja i valnotsfarg. Vi har inte sett resultatet "live" forutom pa en planka i farg-affaren sa rad/kommentarer mottages hemskt garna. Var duktiga byggare ar ocksa lite orolig for vart golv, eftersom vi har golvvarme vill han inte spika fast det. Och lagga det flytande vill han inte heller, sa alternativet vi diskuterar nu ar en dubbelhaftande "tejp". Om nagon har anvant det sa vill vi garna hora om det ar bra/daligt.

2 kommentarer:

ColonialEast sa...

Första gången jag är inne här! Vad spännande att bygga sommarhus "två stycken". Det blir mitt nästa drömprojekt om sisådär hur länge som helst. Såg att ni funderade på att vaxa plankgolv. Jag var inne på det först också men valde sen Kährs för det kändes lite mer säkert slutresultat och det blev också billigare i slutänden. Var också osäker på hur det blir när det blir nött - det vaxade. Men jag har ingen aning.

Anonym sa...

Hej Helena,

Vi har oljade golv (dock ek) med valnötsfärgat pigment, jättesnyggt. Tänk på att furugolv är mjukare och därför mer känsliga. Jag rekommenderar ett rejält stycke kokosmatta vid varje ingång, snyggast om nedsänkt så att det går i höjd med anslutande golv. Suveränt - suger upp all sand och smuts som annars följer med in i huset, särskilt i ett sommarhus där man ju "ska" springa ut och in. Kram Elin