1 kg blå musslor, skrubbade och rensa bort de som är trasiga eller inte slutna
2 hg rökt sidfläsk i tärningar
1 burk kronätskockshjärtan skurna i kvartar
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor, skivade
3 msk olivolja
1 flaska torr fransk cider
5 dl fiskbuljong
Grovhackad bladpersilja
salt och svartpeppar efter smak
Fräs fläsk, lök och vitlök i olivoljan, slå i kronärtskockor och vätskan. Koka musslorna i ca 5 minuter till de öppnat sig, rensa bort de som inte öppnar sig. Strö över persiljan och servera med ett gott bröd och aioli.
2 hg rökt sidfläsk i tärningar
1 burk kronätskockshjärtan skurna i kvartar
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor, skivade
3 msk olivolja
1 flaska torr fransk cider
5 dl fiskbuljong
Grovhackad bladpersilja
salt och svartpeppar efter smak
Fräs fläsk, lök och vitlök i olivoljan, slå i kronärtskockor och vätskan. Koka musslorna i ca 5 minuter till de öppnat sig, rensa bort de som inte öppnar sig. Strö över persiljan och servera med ett gott bröd och aioli.
3 kommentarer:
Jaha! Och här sätter du igång och smygbloggar utan att informera mig!
De där musslorna vill jag laga!
Gör det! det fina med et här receptet är att gäster som är skeptiska mot musslor (det finns sådana) kan peta undean dem och endå ha en god behållning av måltiden. Särskilt om du har ett gott bröd och en maffig ost till.
Skicka en kommentar