lördag 13 september 2008

Solstolarna som nya


Egentligen borde vi val prioritera projekt som har med sjalva byggandet att gora nu nar det bara ar 10 dagar kvar tills stomresning (vi far val se om antalet dagar stammer). Men inredning och mobler ar ju roligare.

Solstolarna ovan har min man nyligen fatt arva efter sin farfar. De ar riktigt harliga och har dessutom mycket historia i sig. Farfar ritade dem sjalv och bad sedan en smed att konstruera dem for over 50 ar sedan. De har sedan dess varit pa hans sommarstalle pa vastkusten, dar vi har njutit av dem i manga ar. Men nu ar det alltsa dags for oss att ta hand om dem tills nasta generation. Men jag ska val vara arlig och saga att min svarfar ar den som hittills dragit det storsta lasset! Sen forra hosten har han jobbat ordentligt med att ge dem deras forsta face lift pa 50 ar. Han har blastrat, putsat, rostbehandlat, malat och enligt uppgift svurit bade en och annan gang. Men nu ar de klara. Tack svarfar!

Och de blev sa pass fina att vi genast ringde arkitekten och bad honom andra ritningarna pa forradet och byta ut dorren till modell storre, sa att de kommer in. Jag langtar till den dag vi kan prova dem, om det nu blir nagon sol nasta sommar. Men jag ska nog byta ut tyget till nagot mer spannande sa smaningom. Far fundera pa vad som passar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

SÅÅÅÅ snygga och coola! Kram Elin

Leif Zadig sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag tycker iaf att solstolarna är väldigt fina. Och om ni inte vill ha dem är det ju bara att hyra en ny långtradare och skicka ner dem till Leif igen :-)
Mvh
Magnus

Anonym sa...

Jag har nog fixat transporten av stolarna nu, så ni får dem ända hem. Men det är säkert inte helt gratis.... Återkommer med närmare besked senare.
Svärfar