tisdag 23 september 2008

Huset


Eftersom vårt hus är arkitektritat har vi inte några bilder på det. Jag ska scanna in ritningarna men jag tror inte de kommer göra sig något vidare på webben. Jag såg inne på Tosteberga by the sea att hin använt ett 3D program för att få till huset. Undrar om det tar mycket tid att få till det... När vi väl kom fram till att vi skulle ha ett arkitektritathus var det några saker som var viktiga för oss:
  • Vi har inte råd att bygga större än ca 60 kvadratmetervi ville gärna ha den sk Roslagsvinkeln på taket (en brant takvinkel på 35 grader) detta medför ett ganska smalt hus.
  • Så många sängplatser som möjligt, vi är sex personer när alla barn är hemma och vi vill gärna kunna bjuda ut andra barnfamiljer att sova över.
  • Det ska var en kelt att bygga till, när vi får råd...
  • Vi vill ha en ljus och luftig planlösning och utnyttja utsikten över ängarna.
  • Det skulle finnas plats för ett utekök och en uteplats under tak som skydd för väder och vind.
  • Huset skall ha rötter i den traditonella roslagsbebyggelsen men ändå kännas modernt och vara byggt i material som är så underhållsfria som möjligt.

Huset blev ganska likt min fasters hus som jag alltid tyckt mycket om men vi har ändrat färgsättning och material till taket. Dessutom har vi lagt till en överbyggd veranda och valt en del inredningslösningar från mina föräldrar. Bilderna är på min fasters hus och mina föräldrars hus. Men nu väntar vi med spänning på Helenas hus. Det ska komma på torsdag. Pappa var ute i helgen och de hade redan byggt ställningar runt huset för att kunna sätta ihop det så när det väl kommer går det nog undan.

1 kommentar:

Leena sa...

Hej Malin!

Såg att du funderade över mitt 3D-program. Jo, det tar tid att få till det. Minst fem-sex timmar lade jag på varje rum, likaså huset. Men förutom att jag är en petmoster till naturen (utom när det gäller hushållssysslor) var jag helt obekant med programmet, vilket kan vara en förklaring samt att jag lade ner en himla massa tid på att leta 3D-möbler på nätet.

Fast det har lönat sig. Har nämligen fått i uppdrag att lämna ett 3D-förslag på en utbyggnad av en stuga på 52 kvadratmeter. Hur kul som helst:-)

Jag följer era byggen med spänning, men nu måste jag surfa vidare och kolla din syrras matsida...

Leena