tisdag 21 oktober 2008

BoktipsJag håller nu på att läser Linda Skugges bok "Ett tal till min systers bröllop", skitkul och tänkvärd. Köp den på Bokus för 36 kronor.
När jag själv gick på universitet som småbarnsmamma satt en väninna till mig i jämställdhetsutskottet (hon hade tre barn). En av de yngre medlemmarna sa under ett möte:


-Ja för oss som är födda på sjuttiotalet är ju det är med jämställdhet inget problem men det är väl annorlunda för er (som är födda typ 58-65).

-Lilla flicka, svarde min väninna, det handlar inte om ålder det handlar om erfarenhet. Kom igen när du har tre barn och säg att ditt jobb är lika viktigt som hans.

Enligt Skugges bok har även kvinnor födda på sjuttiotalet vissa problem med detta... Heja åttitalisterna, där har vi våra egna döttrar! Stå på er flickor annars gör någon annan det;-)
Nu är det inte bara jämställdheten i småbarnsåren Skugge ger sig på utan även snobbiga östyermalmskärringar och gubbar, politiskt korrekta väninnor m.fl. Jag läste ett stycke högt för min sambo och visst drog han på smilbanden, återstå att se om han läser boken.

3 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad kul att hitta hit till din blogg. Och tack för boktipset:) Måste läsas.
Ha en fin dag. Och jag kommer gärna åter.
Kram Lallis

Lisa sa...

Visst är den fantastisk! Så otroligt bra skriven. Jämför med hajpade Bitterfittan som ansträngde sig att vara littertur men misslyckades kapitalt.

Mamma-Mu sa...

Hej!

Är bara här å kikar lite! Fina bilder och härlig text, såg något om liggande panel längre ner på sidan..
Du får hemskt gärna kolla hur vi har gjort... Vi har en lite anorlunda lösning på det här med "liggande panel"....

Ha en bra dag!
Mimmi alias Mamma-Mu