lördag 4 oktober 2008

Kyckling masala med cashewnötter


1 dl råa cashewnötter
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 kruka koriander
1 "tumme" finhackad färsk ingefära
1,5 dl vatten
2 msk olja eller ghee
5 hg kycklingfilé av lår och/eller bröst
2-3 dl vatten
1 msk kycklingfond eller en höns buljongtärning
3 dl matlagningsyoghurt
2 nävar bladspenat
1 dl rostade cashewnötter
salt
ev lite chilipasta om du vill ha en stark gryta, jag gjorde min mer barnanpassad
Mixa råa nötter, lök, vitlök, koriander och ingefära till en slät massa. Värm oljan i en panna på svag värme. Slå i massan och låt puttra ett par minuter till den blir ganska torr och du känner att löken blir lite karamellig. Ta i den strimlade kycklingen och låt fräsa ett par minuter. Slå i vatten, fond och garam masala. Låt puttra till kycklingen är genomkokt. Hit kan du förbereda. Ta i yoghurt, spenat och nötter, smaka av med salt. Värm upp och servera med basmati ris kokt med kardemumma och lagerblad och chutney.


Kocken och receptmakarens kommentar: Skitgott, ska absolut lagas igen. Snart!

1 kommentar:

Vimsingen sa...

Låter fantastiskt gott ska prova någon gång!
/Vimsingen