söndag 5 oktober 2008

Köksgolv


Som ni förstått så tillbringar jag en hel del tid i köket. Vad tycker jag då är det viktigaste i ett kök nu när man får börja med ett helt vitt papper? Jo det vikitgaste för mig är golvet. Det måste vara slittåligt, lättstädat och inte för hårt att gå på. Dessutom vill man ju att det ska vara snyggt. Redan här har man en omöjlig kombination. Alla typer av trägolv går bort, har prövat allt från furu till ekparkett och med alla möjliga sorters behandling, efter ett par år blir de äckliga. Klinker är för hårt då jag vissa dagagr tillbringar 10-12 timmar i köket med att provlaga olika recept... så hemma har vi fastnat för linoleum. Efter 3 år är den fortfarande lika snygg och den är lagom mjuk. dessutom känns det som att gå på en stjärnhimmel. Hemma i vårt funkishus passar den även i stil tillsammans med perstorpspalttan virrvarr som designades av Sigvard Bernadotte. Men linoleum på landet...nja. dessutom vill vi ha så få typer av golv som möjligt i huset. Vi har nästan bestämt klinker till hall och badrum (det blir nog Qvesarum i allafall). I övriga huset blir det ett oljat furugolv, men som sagt erfarenheten säger att efter ett par år känns det som det bor saker som ine är helt hälsosamma i det. Så just nu tror jag det lutar år klinker...dela gärna med er av hur ni tänkt i denna knepiga men ack så vikitga fråga!

3 kommentarer:

Lina sa...

Roligt att läsa din fina blogg!
Angående golv i kök så har klinker även för oss valts bort, pga av att det är för hårt att stå länge på.. Har surfat lite efter linoliumgolv men inte hittat någon bra sida. Har du något tips kanske?

Mvh
Lina

Malin sa...

Hej Lina,
var finns du? Jag kunde inte "klicka" fram dig! Vi har köpt från Forbo forshag se länk
http://www.forbo.se/Default.aspx?MenuId=1121
Vi är nöjda med både kvalitet och mjukhet.
Hälsningar
/Malin

Tess: sa...

Hej Malin!
Vi har nog inte tänkt på det alls, utan det var så snickarna satte panelen. Men vi tycker att det blir jättebra, det följer ljuset från de stora fönstren till köksdelen mittemot. Mannen här bredvid säger att det blir svårt att sätta panelen i samma riktning som läkten eftersom man då måste ha tätt mellan läkten annars finns det inte så mycket att fästa i.

Lycka till med bygget!