tisdag 14 oktober 2008

Hjalp!Nu har vi precis fatt en uppdatering fran bygget av var kvalitetsansvarige (som ocksa ar arkiteten som ritat huset). Han verkar nojd med bygget sa har langt. Det later positivt och lovande for mig som aker hem for att inspektera pa Torsdag.
Han har dock invandningar vad galler var kamin (se inlagg nedan). Som sagt skulle vi helst vilja ha en murad oppen spis, och vi vet inte riktigt varfor eller nar vi slappte den iden. Var arkitekt tycker helt klart att vart stora rum kraver en murad spis och vi haller ju med. Fragan ar; kan man ha en murad oppen spis mitt i rummet, inte vid en vagg? I sa fall - maste vi ha en som man kan se in i fran tva hall. Ska man ha en kassett i en oppen spis? Den maste ge mycket varme som stannar i huset. Vi har ingen aning och behover tips och hemskt garna bilder. Spisen pa bilden ovan ar tjusig, men kanns for stor att ha i mitten av ett rum (Skona Hem).

4 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Usch vilka svåra frågor. Klart att man kan ha en öppen spis mitt i ett rum, men det är ju trevligt om man kan se in i den från flera håll då...
Mobilsmycke... letar också efter det faktiskt. Den som hittar först meddelar den andra, ok?

Anonym sa...

I vårt första hus i Småland, där Henrik bodde några år hade vi en stor öppen spis i tegel som delade av matrum och vardagsrum. Mycket trevligt. Skall ni tänka energimässigt bör det vara en med kassett, och de finns nog inte med insyn från två håll. Jag kan hålla med arkitekten om att det ser pluttigt ut med en liten snurrspis.
Svärfar

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Om ni kan tänka er täljsten så har Tullikkivi fina som man ser in i från båda hållen. Kram Petronella

Anonym sa...

Hej Helena!
Finns det möjlighet att ha spisen på den smala bortre ytterväggen mot verandan? Isåfall kan ni mura där och få mer golvyta mitt i rummet. Håller med om att kassett behövs energimässigt. Tinna