1 finhackad gul lök
1 dl finmald mandel
1/2 dl hackad mynta
1/2 dl hackad koriander
1 msk garam masala (se tidigare inlägg)
1 msk garam masala (se tidigare inlägg)
2 tsk havssalt
1/2 tsk sambal olek
1 ägg
Blanda samman färsen och stek ganska stora köttbullar tills de fått färg runt om.
Koka en tomatsås på:
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin (stött)
1 tsk fänkålsfrö (stött)
1 burk passerade tomater
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
Lägg i bullarna i såsen och koka dem till de är svagt rosa i mitten ca 15 minuter. Servera med chutney och ris.
2 kommentarer:
Åh, vilket läcker recept:)
Det måste testas.
Tack.
Ha en fin dag.
Kram från Lallis
Vilket härligt recept med en massa goda kryddor. Precis vad man längtar efter en gråkall oktoberdag!
Ha det så bra!
//Charlotta.
Skicka en kommentar