måndag 13 oktober 2008

Inkokta päron


Här kommer ett tips för att ta till vara de sista päronen innan de faller...
Inkokta päron med kanel, saffran och ingefära
12 små päron
1/2 liter socker
1 liter vatten
2 kanelstänger
1 tumme färsk ingefära, skivad
0,5 g saffran (1 paket)
Skala päronen och sätt dem trångt i botten på en gryta. Koka upp allt till lagen i en annan gryta och slå över päronen. Koka i 15 minuter och låt päronen svalna i lagen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

3 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej Malin!
Vad pysslig du är! Jag tycker att det är underbart med sådana här gammaldags klassiska recept. Passar perfekt som dessert på en söndagsmiddag i oktober!
Ha det bra!
//Charlotta.

Helena sa...

Mmm vad gott igen!
Helena

ColonialEast sa...

Hej på er!

Frågan om industrilampor. Det finns ju en hel del men mycket är så dyrt.

Har hittat en jag gillar (är inte riktigt industri men gillar stilen supermycket) på Byggfabriken http://www.byggfabriken.se/storabilder/5113-3.jpg och så har jag hittat en i zink som jag tänkte beställa till vårt kök. Finns på flera siter, bland annat här: http://www.meandmyhome.se/product.asp?product=470

Lycka till! Och hittar ni något fantastiskt så tipsa gärna mig tillbaka :-)